Popkorn på tur

Denne uken er det generelle forbudet mot bålbrenning over. Det gir mange muligheter.

Jeg har tidligere skrevet om skogbrannfaren og en skogbrann ved Dammyrdammen i Lier i juli.

Nå går det mot mørkere og mer regnfulle tider, selv om det per i dag ikke ser ut til at sistnevnte melder sin ankomst med det første.

Det betyr også at det generelle forbudet mot bålbrenning i skog og mark, som er fra 15. april til 15. september, er over. Men det betyr selvsagt ikke at man ikke skal ta forholdsregler.

Kulinariske opplevelser på bål
En bålpanne åpner opp for mange kulinariske opplevelser i friluft

Minituren

Forrige helg var jeg og familien på en skikkelig villmarkstur. Vi gikk hele 100 meter inn i skogen her i nabolaget!

Man må ikke nødvendigvis langt til skogs for å få en fin naturopplevelse, spesielt ikke når det er små barn med i turfølget.

Jeg tauet rett og slett med meg min datters tråtraktor ut på tur, med hovedpersonen i førersetet og stormkjøkken og sitteunderlag bak i tilhengeren.

Stormkjøkken, eller for den saks skyld primus eller gassbrenner, er et enkelt og godt alternativ til bålbrenning i sommerhalvåret.

Stormkjøkken i soloppgang
Stormkjøkken i soloppgang nord i Finnemarka

Nypoppet popkorn på tur

Å poppe «poppkønn» er svært så enkelt, så lenge man passer på at det ikke blir så varmt at de poppede popkornene tar fyr. Ferdigpoppet popkorn er jo nærmest som papir å regne.

Kjøp en pose popkorn, smelt en smørklatt i en kjele, ha i popkorn og legg på lokk. Rist litt på kjelen. I løpet av svært kort tid er snacksen servert.

Popkorn på stormkjøkken
Hurtigmat! Som ikke metter så innmari mye...

Det finnes også mer sofistikerte løsninger, som for eksempel å bruke to siler av metall som festes sammen med ståltråd slik at de danner en kule. En slik løsning kan være velegnet for bruk på bål, så lenge man sørger for å bruke områdene med varme glør og ikke områdene med åpne flammer. Altså samme prinsipp som grilling av pølser fremfor forkulling av pølser.

Det minst plasskrevende alternativet om man skal ut på en lengre tur kan være å lage en stor og luftig ball av aluminiumsfolie som fylles med popkorn.

Men de mest ihuga popperne kjøper gjerne egne popkorngryter på nettet.

20140917-233541_signe-spiser-popkorn.jpg
En sikker vinner hos barna

Har du noen enkle tips til tursnacks som kan tilberedes på bål? Del det i kommentarfeltet nedenfor!