Eiksetra-tur avlyst etter trusler

Etter planen skulle kronprins Haakon, Abid Raja og 220 skoleelever overnatte ute ved Eiksetra neste helg.

20150523-012249_eiksetra-skilt.jpg

Elever fra Bjerke videregående skole i Oslo skulle få smake på friluftslivet i Finnemarka, men i samråd med politiet ble turen avlyst etter at det skal ha kommet trusler, skriver Aftenposten.

Kronprins Haakon skulle også ha deltatt på turen til Eiksetra, men måtte avlyse allerede for to uker siden.

Innvandrere ut i naturen

Den profilerte Venstre-politikeren Abid Raja har vært initiativtaker sammen med turistforeningen, og turen skulle være en del av Friluftlivets år.

Bydel Bjerke i Oslo består av 40 prosent innvandrere og 240 ulike nasjonaliteter, og en av målsetningene med turen til Eiksetra i Lier var å få flere innvandrere ut i naturen.

På turen skulle elevene fra Bjerke videregående skole få prøve å lage bål, lage mat i naturen, klatre, padle kano og lage gapahuk.

20150523-013840_abid-raja.jpg
Abid Raja (V) og DNT har vært initiativtakerne bak den planlagte teltturen til Eiksetra i Finnemarka. Foto: Christoffer Biong (CC BY-SA 2.0)

Trussel mot arrangementet

- Beslutning om å avlyse turen ble tatt etter informasjon og råd fra politiet, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Bakke i DNT til Aftenposten.

- Det forelå en trussel mot arrangementet.

Hun vil ikke si noe om detaljene i truslene, men bekrefter at det var politiet som tok kontakt med DNT.

Avsidesliggende sted

Simon Torgersen, daglig leder i DNT Drammen og Omegn, bekrefter at de fikk en forspørsel fra DNT sentralt.

- De ønsket et avsidesliggende sted. Vi mente Eiksetra i Finnemarka i Lier utenfor Drammen var passende, forteller Torgersen til Aftenposten.

20150523-013613_garsjo.jpg
Eiksetra og Garsjø skal ha blitt valgt grunnet sin beliggenhet utenfor allfarvei

- Svært trist for Bjerke-elevene

- Dette er jo svært trist for elevene. Vi er selvsagt også veldig lei oss for at arrangementet blir avlyst. DNT ønsket å gi dem en introduksjon til friluftslivet. Raja har vært en ambassadør for den saken etter at han selv har begynt å ferdes i naturen, og har selv har overnattet ute, sier Ingvild Bakke til avisen.

20150523-014008_haakon.jpg
Kronprins Haakon skulle opprinnelig også delta på teltturen i Finnemarka, men måtte melde avbud allerede for to uker siden. Foto: Dimitri Koutsomytis, = Oslo / Det kongelige hoff