Her er ulven trygg

I et lite hjørne av Finnemarka kan ulven holde seg utenfor skuddhold.

20140906-001158_ulv-trygg-grunn.jpg

Nylig ble det gitt fellingstillatelse for ulv i kommunene Modum, Lier, Nedre Eiker og Øvre Eiker.

Se også blogginnlegget om dagens ulv i Finnemarka, ulven i tidligere tider og da den «siste» ulven ble skutt i Finnemarka på 1800-tallet

Fellingstillatelsen ble gitt mandag 1. september og gjelder bare til mandag 15. september. Her ser du hvor lang tid som gjenstår akkurat nå:

Men fellingstillatelsen gjelder imidlertid ikke Drammen, den femte kommunen i Finnemarka.

Det betyr at om ulven vil få med seg neste fullmåne 8. oktober bør den snarest trekke mot sørøst.

Der vil den blant annet ha mulighet til å besøke Spiralen, Tverken, Goliaten, Landfalltjern og Kjøsterudjuvet. Faktisk helt nord til Lisbekken (Liseterbekken på folkemunne) mellom Vrangen/Løken og Garsjø kan ulven bevege seg på trygg grunn.

20140908-001049_tverken-bakside.jpg
På Tverken i Drammensmarka kan gråbein sjekke inn, utenfor skuddhold. (Beklageligvis var et bilde av Tverkens bakside det eneste jeg klarte å oppdrive i bildearkivet mitt denne gangen...)

Ulven kan også ta turen til Skimten og Skimtheia 554 meter over havet, men må her passe på å holde seg på rett side av vannskillet og ikke krysse grensen til Lier.

Så kan det jo også legges til at det er noe mer sparsomt med beitedyr i dette området, og derfor kanskje ikke like attraktivt for en ulv...

20140906-005208_ulv-trygg-kart.jpg

Har du observert ulv i Finnemarka? Del det i kommentarfeltet nedenfor: