Tilrettelegging på Hovlandsfjell

Jeg hadde hørt om nye løypetraseer i området som var mindre tiltalende og det stemte til full monn.

20141102-001700_brenden-hovlandsfjell-skilt-ikke-standard.jpg

Området Hovlandsfjell er definitivt ikke mitt kjerneområde, men sist søndag hadde jeg en lang tur i området.

Et flott område på mange måter, men...

Jeg er for tilrettelegging av friluftsliv både i form av løyper og stier gitt at det ikke overdrives og blir gjort på en skånsom og diskret måte. Jeg hadde hørt om nye løypetraseer i området som var mindre tiltalende og det stemte til full monn.

20141102-001655_brenden-hovlandsfjell-maskinspor.jpg

Det må da gå an å vente på tæla mark før man kjører inn gravmaskiner, hvorfor kunne man ikke bygge ei pen bru over bekken fra Hvals Broktjern, og hvorfor kan man ikke male pene røde merker i stedet for fluoriserende orange på halve treet er noen spørsmål jeg stiller.

Lære av Skiforeningen

De som lager løyper og merker burde ta seg en tur og lære av Skiforeningen.

Når det gjelder skilt så er det ny skiltstandard for alle som merker løyper og stier. Det vil ta tid før dette er på plass over alt, men hvorfor ikke bestille pene skilt av Asker produkter som blant annet leverer mye til turistforeningen?

20141102-001703_brenden-hovlandsfjell-skilt-standard.jpg

Så kommer vel motargumentene at hvorfor Erik Brenden må du absolutt gå der løypene er. Vel det er så, men i dette område er det umulig å unngå dersom man går øst/vest.

Det er mye her nå som ikke kan rettes opp, men jeg har en bønn om at skilting byttes, man går over til å merke med rødt som Skiforeningen gjør og gammel merking må fjernes. Det bør være overkommelig. Så får man rydde opp etter seg i traseer og pynte på sikt. Ikke minst bør man lære av sine feil og hindre at sånn skjer igjen.

20141102-001658_brenden-hovlandsfjell-myr.jpg

20141102-001706_brenden-hovlandsfjell-treskade.jpg